36 photos available

Sold: Prins Hendrikweg 14, 3962 EL Wijk bij Duurstede

Type of residence House, villa, detached house
Plot size 690 m²
Liveable area 246 m²
€729,000
Sold

General

De eerste keer dat wij de tuin inliepen van De Zonnewijzer konden wij maar één ding zeggen…..wauw….wat een schitterend uitzicht hebben jullie hier!

Je hoort het vaker, locatie locatie locatie. Dat is hetgeen wat een woning bijzonder maakt en je nooit kunt bijkopen. Locatie is waar het hier om draait. De woning is gelegen aan de rand van het dorp. Aan de zijkant van de woning ligt het historisch... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, villa, detached house
Construction period 2000
Status Sold
Offered since 12 July 2018

Features

Offer
Reference number 00215
Asking price €729,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Offered since 12 July 2018
Last updated 06 September 2018
Construction
Type of residence House, villa, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 2000
Surfaces and content
Plot size 690 m²
Effective area 246 m²
Content 801 m³
Surface area other inner rooms 4 m²
Surface area external storage rooms 11 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location At waterside
On a quiet street
Unobstructed view
Features
Has an alarm Yes

Definition

De eerste keer dat wij de tuin inliepen van De Zonnewijzer konden wij maar één ding zeggen…..wauw….wat een schitterend uitzicht hebben jullie hier!

Je hoort het vaker, locatie locatie locatie. Dat is hetgeen wat een woning bijzonder maakt en je nooit kunt bijkopen. Locatie is waar het hier om draait. De woning is gelegen aan de rand van het dorp. Aan de zijkant van de woning ligt het historische 'balkengat en aan de achterzijde ligt de Kromme Rijn en kunt u genieten van een weids uitzicht over de boomgaarden.

Het balkengat, dat Utrechts Landschap in eigendom heeft, is een bijzonder stukje geschiedenis. Het was vroeger onderdeel van de houtzaagmolen De Zonnewijzer waar ook de woning naar is vernoemd. De molen ging in 1912 helaas verloren bij een felle brand. Alleen het balkengat bleef bestaan dat tot op heden nog onlosmakelijk verbonden is met het landschap en de geschiedenis van Wijk bij Duurstede.

Aan de achterzijde ligt de Kromme Rijn die vroeger bevaren werd door zogenaamde Krommerijnders. De Krommerijnder heeft een grote invloed gehad op de culturele, sociale en economische ontwikkeling van het Kromme Rijngebied. Vele eeuwen lang heeft de schuit het vervoer verzorgd van mensen en goederen van Wijk bij Duurstede naar Utrecht en terug. Tot voor kort lag de replica van de Krommerijnder aan de stijger die bij de woning hoort maar sinds ligt een nieuwe aanlegsteiger die speciaal gemaakt is voor de boot in het Balkengat.

U heeft nu de mogelijkheid om op deze historische plek te gaan wonen. Het prachtige pand van bouwjaar 2000 heeft de laatste jaren dienst gedaan als kantoor en trainingslocatie en zal dus enigszins aangepakt moeten worden om het volledig tot woonhuis te transformeren. Zie het als een blank canvas waar u uw eigen topcreatie van kunt maken. Om u vast te inspireren hebben wij een tweetal artist impressions laten maken zodat het inzichtelijk wordt hoe de woonkamer zou kunnen worden. Tevens hebben wij een extra plattegrond laten maken met daarin meerdere slaapkamers en een badkamer getekend.

Indeling;

U komt het pand binnen via een ruime entree. De hal met vide en hardhouten trap rijkt tot aan het dak wat een heerlijk gevoel van ruimte geeft. De begane grond beschikt over veel meters en is momenteel ingedeeld in meerdere ruimtes te weten een keuken en 3 ruime kamers. Aan de achterzijde kunt u via openslaande deuren het terras op. De artist impressions laten u zien hoe de woonkamer zou kunnen worden. U kunt er ook voor kiezen om op de begane grond te gaan slapen en de woonkamer op de eerste verdieping te creëren. Zo zou u optimaal kunnen genieten van het geweldige uitzicht. Een mogelijke indeling met slaapkamers hebben wij voor u visueel gemaakt via een extra plattegrond.

De eerste verdieping is grotendeels open van opzet. Vanaf de overloop heeft u aan twee kanten toegang tot een gigantische ruimte die bijna de gehele verdieping beslaat. De ramen rondom geven veel licht en bieden een prachtig uitzicht over de rivier en het landschap. Vanuit de ruimte is er toegang tot een tweede keuken die ook omgebouwd kan worden tot badkamer.

Via de open trap komt u op de tweede verdieping. De vide geeft veel licht en een gevoel van ruimte en openheid. Vanaf de overloop heeft u toegang tot een toilet en een separate stookruimte. U zou

hier ook een tweede badkamer kunnen maken. Verder biedt de verdieping twee slaapkamers waarvan één bijzonder groot is. Hier heeft u ook toegang tot een bergvliering met een kleine dakkapel het zogenaamde “hoedje” die de woning zo’n karakteristieke uitstraling geeft.

Vraagprijs: € 729.000,- K.K.

Bijzonderheden;

- Uniek uitzicht

- Gebruiksoppervlak 246 m2

- Perceeloppervlak 690 m2

- Bouwjaar 2000

- Volledig geïsoleerd

- Ruime parkeermogelijkheid op eigen terrein

- Aanlegsteiger voor een boot

- Mogelijkheid tot het zelf indelen van de woning

- Eigen grond

- Alarm systeem

Floor plans

Extra

Recently viewed